Openingstijden showroom:
Ma-vr van 09:00 - 17:30
Zat van 10:00 - 16:00

Showtuin inbouwzwembaden

Inbouwzwembad.nl
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076-8200814
info@inbouwzwembad.nl

Zwemvijver voor een natuurlijke sfeer

Een mooi aangelegde zwemvijver geeft zwemplezier in een natuurlijke omgeving. Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes. Het zwemgedeelte van een zwemvijver is niet veel anders dan bij een normaal inbouwzwembad. Het tweede gedeelte is de helofytenbak. Deze helofytenbak is opgebouwd uit zand, grind en lavasteen waarin de planten van de zwemvijver worden geplaatst. De planten van een zwemvijver zorgen voor de reiniging van het water.

De voordelen van een zwemvijver:
  • Geen gebruik van chemicaliën
  • Zachter water
  • Geen geïrriteerde huid en ogen
  • Tuin behoud zijn natuurlijke uitstraling
  • Alle maanden van het jaar geeft een zwemvijver plezier
     

Zwemvijver aanleggen zelf of laten doen?

Een zwemvijver aanleggen is wel echt specialistisch werk. Zo dienen de afmetingen correct berekend te worden zodat er een juiste hoeveelheid planten wordt gebruikt voor de waterzuivering. U zal vaak te maken hebben met grondwater wat voor problemen kan zorgen. Een zwemvijver aanleggen is zo makkelijk nog niet. Zo ligt bijvoorbeeld onderin de helofytenbak een drainagebuis. Via deze buis gaat het water naar het zandfilter waar het water nog verder gefilterd wordt. Ook zal de capaciteit van de gebruikte zandfilter goed moeten worden afgestemd op de hoeveelheid water, de af te leggen afstand en de eventuele extra apparaten welke in de flow worden geplaatst.

Opzet zwemvijver aanleggen
 

 

Zwemvijver kosten laten berekenen?

Wilt u de kosten voor het aanleggen van een zwemvijver laten berekenen? Wim Jansen, onze zwembadbouwer heeft al jaren ervaring in het aanleggen van zwemvijvers. Zo vind u bovenaan deze pagina een aantal mooie foto's van referentie projecten. De zwemvijver kosten in de aanleg kunnen best meevallen. Bij goede bereikbaarheid, goede ondergrond, goede voorbereiding zullen de zwemvijver kosten echt wel meevallen. Ook op langere termijn bespaart u uiteraard enorm veel tov een normaal inbouwzwembad omdat geen chemicaliën worden toegevoegd. Vraag nú een offerte aan voor uw zwemvijver kosten!Geen producten