Zwembad aanleggen? De eerste stappen....

De allereerste stap van een zwembad aanleggen is uiteraard het bepalen waar het zwembad komt te liggen. Hoe groot het zwembad word. En natuurlijk de diepte van het zwembad. Twijfelt u nog over de afmeting van het zwembad? Teken deze dan uit in de tuin. Hiermee krijgt u een beter beeld wat het eindresultaat zal gaan worden. Een andere keuze die belangrijk is om op voorhand te maken is of u het bad volledig wilt ingraven. Of misschien maar een stukje zodat een deel van het zwembad boven de grond uitsteekt.

Zwembad aanleggenNu u bepaald heeft hoe ver het bad in gegraven gaat worden is de volgende stap voor een zwembad aanleggen de grondwaterstand bepalen. In heel Nederland en België kan het grondwater per plaats anders zijn. Zorg dat u op de hoogte bent wat het grondwaterpeil is in uw tuin zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een zwembad aanleggen waarbij het grondwater hoger staat dan de diepte van het bad moeten extra maatregelen voor getroffen worden. Denk hierbij aan bronbemaling. Dit zorgt er voor dat u geen last heeft van het grondwater tijdens het zwembad aanleggen.
 

Vergunning zwembad? Is dit nodig?

In veel gevallen is een vergunning zwembad niet nodig voor het plaatsen van een zwembad in uw tuin. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen. Bijv. als een zwembad in de voortuin geplaatst gaat worden, bij een monumentaal pand, maar ook als een bad boven een bepaalde grote of hoogte komt is een vergunning zwembad nodig. Daarom adviseren wij u om altijd eerst te checken via www.omgevingsloket.nl of u een vergunning zwembad nodig heeft. U kunt op deze website heel gemakkelijk opvragen of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van uw droomzwembad in uw tuin.

Nu deze zaken helder zijn kunt u aan de slag met een goede keuze maken in het soort zwembad wat u wilt gaan aanleggen. Een zwembad aanleggen kan met diverse soorten constructies. Voor goed advies kunt u altijd bellen/mailen of gezellig langs komen in onze showtuin!