Sugar Valley Oxilife hydrolyse en zoutelectrolyse

Zwembad hydrolyse in combinatie met laag zoutgehalte elektrolyse. Sugar Valley Oxilife is desinfectie met een minimum aan zout. Nú een chloorvrij zwembad!

€ 2.795,00
Prijs per stuk
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Toevoegen aan winkelwagen

Chloorvrij zwembad realiseren? 

Chloorvrij zwembad? De combinatie van hydrolyse en een zeer laag zoutgehalte elektrolyse biedt een maximale desinfectie met een minimale chloorproductie. Met dit Sugar Valley Oxilife hydrolyse systeem heeft u een volledig chemisch chloorvrij zwembad. De Sugar Valley Oxilife is naast een systeem voor een chloorvrij zwembad ook een complete zwembadautomatisering. 

Chloorvrij zwembad met de Sugar Valley Oxilife:
 • Geschikt voor zwembaden en zwemvijvers tot 60 m3, 120 m3 óf 200 m3.
 • Waterzuivering op basis van hydrolyse en laag zoutgehalte elektrolyse
 • Kan tot 4 externe apparaten aansturen (bijv. pomp, lamellenafdekking, verlichting etc)
 • Afneembare bedieningsdisplay
 • WIFI mogelijkheid voor besturing op afstand
 

Zwembad hydrolyse met Sugar Valley Oxilife

Een chloorvrij zwembad op basis van hydrolyse werkt eigenlijk als volgt. Water (H2O) bestaat uit twee delen waterstof en één deel zuurstof. Zwembad hydrolyse betekent "het splitsen van water. Wanneer er elektrische spanning door het water gaat, wordt de chemische verbinding verbroken. De negatieve zuurstof ladingen (of ionen genoemd) verplaatsen zich naar de positieve elektrode (anode). In de zwembad hydrolyse vinden nog andere chemische reacties plaats die ook specifieke ionen produceren die kunnen oxideren en aanvullend desinfecterend werken. Om een chloorvrij zwembad te realiseren is naast zwembad hydrolyse nog een laag zoutgehalte elektrolyse nodig. 

Zout is het scheikundige natriumchloride. Door elektrolyse wordt natrium en chloride van elkaar gescheiden. Het chloride dood de bacteriën en zorgt ervoor dat het water helder blijft. Wanneer het chloride is uitgewerkt zal het zich weer aan het natrium binden waardoor dit een oneindig scheikundig proces is. Verder is het een stuk zachter voor de huid en het geeft geen nare lucht van gebonden chloor. Het Oxilife systeem vraagt slechts 1 tot 1,5 gram zout per liter water.

Dit systeem wordt bij Inbouwzwembad.nl direct geleverd inclusief een sensor voor het sturen van de zwembad zoutelectrolyse en wij leveren hierbij ook een pH doseerpomp en een sensor. Dit omdat bij zoutelectrolyse de pH op waarde houden mogelijk nog wel belangrijker is dan bij gebruik van traditioneel zwembadchloor.

Installatie Oxilife Sugar ValleyU krijgt dus direct een complete set:
 • Sugar Valley Oxilife hydrolyse en laag zoutgehalte elektrolyse systeem
 • Volledige zwembadautomatisering tot 4 externe apparaten
 • Redox optie met glas sensor voor elektrolyse sturing 
 • pH optie met glas sensor voor pH meting/sturing
 • Deluxe installatieset met flowswitch
 • Doseerpomp voor pH sturing
Optioneel kunt u nog kiezen voor een WiFi module. Met de WiFi direct module maakt uw Sugar Valley direct contact met het signaal van hethuis. Met de Wifi module kunt u op afstand de waardes uitlezen, maar ook worden veranderd. Wanneer de controller ook is verbonden met de verwarming, pomp en/of verlichting is dat ook op afstand aan te passen op de PC, tablet of smartphone. Wanneer u wilt kunt u ook Inbouwzwembad.nl toegang geven tot de gegevens zodat wij u op afstand kunnen adviseren wanneer nodig.